2011. április 30., szombat

Liptai szelet

Egy piskóta 5 tojásból.

Barna tészta:

25dkg liszt
8dkg vaj
10dkg cukor
csipet szódabikarbóna
1ek. kakaó
Összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy ne törjön, ketté osztjuk tepsi hátán kisütjük a lapokat.

Krém:

5dl tejben 10dkg lisztet sűrűre főzünk, 20 dkg vajat, 20dkg cukorral habosra keverünk. Ha besamell kihült összekeverjük a vajas krémmel.

Összeállítás:
egy barna tésztalapot megkenünk a krém harmadával, rátesszük a piskótát, megkenjük a maradék krém felével, beborítjuk a másik barna tésztalappal a tetejére kenjük a maradék krémet, reszelt csokival vagy tortadarával megszórjuk. Egy éjszakát hűvös (de nem hűtő) helyen pihentetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése