Egy piskóta 5 tojásból.
Barna tészta:
25dkg liszt
8dkg vaj
10dkg cukor
csipet szódabikarbóna
1ek. kakaó
Összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy ne törjön, ketté osztjuk tepsi hátán kisütjük a lapokat.
Krém:
5dl tejben 10dkg lisztet sűrűre főzünk, 20 dkg vajat, 20dkg cukorral habosra keverünk. Ha besamell kihült összekeverjük a vajas krémmel.
Összeállítás:
egy barna tésztalapot megkenünk a krém harmadával, rátesszük a piskótát, megkenjük a maradék krém felével, beborítjuk a másik barna tésztalappal a tetejére kenjük a maradék krémet, reszelt csokival vagy tortadarával megszórjuk. Egy éjszakát hűvös (de nem hűtő) helyen pihentetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése