2011. május 9., hétfő

Sajtos rudacska

Hozzávalók:

50dkg liszt
1 kis pohár tejföl
10dkg vaj
1 tojás
10dkg reszelt sajt (lehet többféle)
késhegynyi szódabikarbóna
1 csapott ek. só

Az élesztőt a lisztbe morzsolom, hozzáadom a többi hozzávalót összegyúrom és egy órát pihentetem. Lisztezett deszkán átgyúrom, nyújtom, csörgevágóval rudakat vágok belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, tetejét megkenem tojással. Előmelegített sütőben 200-250 fokon megsütöm. Ha kisült még forrón reszelt sajttal megszórom.
Ha akad segítő kiskuktám (általában többen is jelentkeznek) akkor kréker formát szaggatunk belőle. Ezek nagyon aprók és a tetejére nincs türelmem sajtot szórni. Kép ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése