2011. április 2., szombat

Diós csiga

Hozzávalók:
Tészta mint a kakaós csigánál

Töltelék:
15dkg darált dió
15dkg cukor
1dl tej
diónyi Rama (ezt néha elhagyom)

A töltelék hozzávalóit felfőzöm, csak épp annyira, hogy egyet forrjon, leveszem és beledobom a Ramat. Ezzel töltöm a tésztát és mindent úgy csinálok mint a kakaós csigánál.
Annyit újítottam, hogy mostanában a tésztához az élesztőt nem csak simán felfuttatom, hanem kovászt készítek: az élesztőt 1ek. cukrot, 1ek. lisztet egy tálba teszem, leöntöm langyos tejjel, összekeverem és meleg helyen 20-30 percet pihentetem. A kelt tésztáknál mindig így járok el az élesztővel és sokkal lyukacsosabb, könnyebb lesz a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése