2011. február 23., szerda

Kakaós csiga

Hozzávalók:
60dkg liszt
5dkg élesztő
2 tojássárga
2ek. olaj
csipet só
1ek. cukor
tej

Töltelék:
10dkg Rama
4ek. cukor
3ek. kakaó

Az élesztőt langyos tejbe morzsolom, hozzáadok 1ek. cukrot, 1ek. lisztet összekeverem és félrerakom pihenni (min. 1 órát) majd, összegyúrom a többi hozzávalóval, duplájára kelesztem. Megolvasztom a Ramat és összeforralom a kakaóval és cukorral ha kicsit besűrűsödött akkor jó. Ezt a tölteléket kenem a kinyújtott tésztára, feltekerem, szeletelem, a szeleteket szorosan egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, meglocsolom olvasztott Ramaval, szép rózsaszínre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése