Hozzávalók:
1 csésze cukor (2 dl)
2ek. méz
1,5tk. szódabikarbóna
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és biztos ami biztos vékonyan megkenem olajjal. Ez ne maradjon el különben beleköt az egész!
Egy teflon serpenyőben összekeverem a mézet és a cukrot, nehézkes és uncsi meló de szükséges. Ha már összeállt akkor gyújtok alá, nagy lángon melegítés közben kevergetem, ha kezd barnulni takarékon kevergetem tovább. Amikor egyenletes barna színe van beledobom a szódabikarbónát, gyorsan összekeverem, jól felhabzik. Kiborítom az előkészített tepsibe és egy órát állni hagyom. Közben nem szabad piszkálni nehogy összeessen. Utána az olajos felületről könnyen lepattintom és egy klopfolóval vagy kés nyelével összetöröm. Zárt dobozban 6 hónapig eláll, tapasztalatom nincs, nálunk max 2 nap alatt elfogy.
A neten kutattam, link nincs mert csak a receptet másoltam ki. Élménybeszámoló a törökmézről ITT.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése