Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
25dkg porcukor
1dl hideg víz
15dkg liszt
1cs. sütőpor
4dkg kakaópor
Töltelék:
1cs. tejszínhab ízű pudingpor (vaniliás is jó)
2,5dl tej
15dkg vaj/Rama
15dkg porcukor
10dkg kókuszreszelék (lehet több is)
Máz:
1ek. liszt
7,5dkg cukor
1,5ek. kakaó
csipet őrölt fahéj
0,75dl tej
1dl víz
4dkg vaj
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vizet, összekeverem, majd hozzáadom a lisztet, kakaót, sütőport, végül óvatosan beleforgatom a habbá vert fehérjéket. Egy 24cm kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszek és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Ha kész kiveszem a formából és hagyom kihűlni.
Közben a pudingport a tejjel felfőzöm, kihűtöm. A Ramat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a hideg pudingot és a kókuszt.
A máz hozzávalóit a vaj kivételével egy edénybe teszem és sűrűre főzöm, leveszem a tűzről és elkeverem benne a vajat, kihűtöm.
A piskótát kettévágom, közé töltöm a krémet, az oldalát is megkenem a krémmel a díszítővel szegélyt készítek ez fogja megtartani a mázat. Kép ITT.
Eredeti recept itt de nálunk az a krém nem aratott sikert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése