2011. március 12., szombat

Grillázs torta

Hozzávalók:
Piskóta:
8 tojás
16dkg cukor
16dkg liszt
szódabikarbóna
Krém:
30dkg Ráma
4 tojás
50dkg cukor
10db fél dióbél
20dkg darabos dióbél

A piskótát a szokott módon elkészítjük, amíg hűl nekiállunk a krémnek.
A 4 tojást 20 dkg cukorral gőz fölött sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a habosra kevert Rámához adjuk. A 30 dkg cukrot világosra pirítani, a félretett fél dióbelet beleforgatni, és zsírozott tányérra tenni. A 20 dkg diót vágás és darálás nélkül beleforgatjuk, és nagy lapos tányérra terítjük hűlni. A tányért gőz fölé téve könnyen elválasztjuk az anyagtól. A cukros diót összetörjük, ledaráljuk, az összeállított tojásos, vajas krémhez keverjük. (2 ek-nyi alapkrémet félreteszünk a díszítéshez.) A ledarált cukros dió 2/3 részét keverjük a krémbe, 1/3 részével díszítjük.
A piskótát megkenjük a kész krémmel. A félretett őrleménnyel beszórjuk, és az alapkrémmel és a fél diókkal díszítjük.

Ez a torta a mamám és nagynéném specialitása, anyuval párszor elkészítettük de ő mindig megfogadta, hogy soha többet. Én egyedül még nem készítettem de ami késik eljön. Figyelem!!! Tömény, édes süti fogyókúrázóknak a recept elolvasása is fél kiló hízást eredményezhet. :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése