2011. március 12., szombat

Görög sós kifli

Hozzávalók:
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
10dkg Rama
2 tojás sárgája
1,5tk. só
2,5-3dl tej
20dkg sonka (töltelék)
nagy szemű só (díszítés)

Az élesztőt felfuttatjuk és a többi hozzávalóval össze dolgozzuk, kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk és egy 60X30cm-s lappá nyújtjuk, ezt elfelezzük majd háromszögeket vágunk belőle. Vastagabbik felüket megtöltjük a sonkacsíkokkal, feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük tojással 15-20 percig kelesztjük, ismét megkenjük tojással, megszórjuk durva szemű sóval és előmelegített sütőben 210 fokon 15-20 percig sütjük.

Megint egy recept a Ramas könyvből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése