2011. február 23., szerda

Bécsi fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók:

csirke felsőcomb csonttal, bőrrel (személyenként 2-3db)
5dkg füstölt szalonna
4-5 gerezd fokhagyma
3ek. liszt
1ek. paradicsompüré
1dl tejföl

A combokat sózom, borsozom, lisztben megforgatom. A szalonnát kockára vágom, kiolvasztom, ha szükséges kis olajat adok hozzá és a lisztezett combokat elősütöm benne. Ha kis színt kapott kiszedem és félrerakom. A visszamaradt zsiradékhoz adom a paradicsompürét, fokhagymát gyorsan összepirítom és felöntöm vízzel. Visszarakom a combokat, annyi vizet teszek bele ami kényelmesen ellepi, párolom. Ha a hús puha a tejföllel behabarom. Köret: rizs, tészta, galuska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése