2011. február 24., csütörtök

Fokhagymás kenyérben sült csirkemáj

Hozzávalók:
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
2 tojás
5dkg olvasztott vaj
1ek. só
bors, majoránna, oregánó, petrezselyem
langyos víz
fokhagyma
csirkemáj (kb 50 dkg)

Az élesztőt langyos vízben felfuttatom, összegyúrom a többi hozzávalóval, duplájára kelesztem.
A májat forró olajban elősütöm, megszórom (sok) fokhagymával, borssal, pirospaprikával, melegen tartom. A tésztát kinyújtom, két tenyérnyi darabokra vágom és a májat belecsomagolom. Pici olajjal kikent tepsibe teszem, tetejüket tejjel megkenem, előmelegített sütőben kb fél óra alatt megsütöm.
Az elősütött májat bacon szalonnába is be lehet tekerni és így csomagolni a tésztába. Önmagában száraz saláta, savanyúság kell hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése