2011. február 28., hétfő

Iraki almás

Vagy ha jobban tetszik: almás-krémes süti

1kg almát (vagy többet) lereszelek, ízlés szerint cukor, citromlé, fahéj. Kicsit félrerakom, közben 8 tojásból piskóta masszát készítek. Egy tepsit sütőpapírral (vagy olajos alufóliával) bélelek erre kenem a kinyomkodott almát, majd ráborítom a piskótát. Tűpróbáig sütöm, mint egy sima piskótát. Ha kész kiborítom, kihűtöm.

Krém:
2 vaniliás pudingot, 7dl tejjel, 1ek. cukorral felfőzöm, kihűtöm. Ha kihűlt 1 Ramat habosra keverek és hozzákeverem a pudingot. Ezt a krémet az alma tetejére kenem.

Hab:
3dl tej, 2 tejszínhabpótlópor, 2 habfix, habosra keverem és a krém tetejére simítom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése