2012. február 11., szombat

Zserbó

Hozzávalók:
35dkg liszt + gyúráskor annyit kell hozzáadni, hogy rugalmas legyen
1 tojás
5dkg cukor
20dkg Rama
1dl tej
1dkg élesztő
csipet sütőpor
csipet só

Az élesztőt a tejben kis cukorral felfuttatjuk összegyúrjuk a többi hozzávalóval, 3 egyforma cipót formálunk belőle. Az egyiket kinyújtjuk a tepsibe fektetjük megkenjük kajszilekvárral megszórjuk darált dióval és cukorral befedjük a második tésztalappal ismét töltelék, végül a harmadik lappal beborítjuk. Előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük. Ha kihűlt csokimázzal leöntjük. Jó ha tálalás előtt egy napot áll.
EZT a csokimázat szoktam használni.
Az eredeti recept megtalálható a Horváth Ilona féle Szakácskönyvben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése