Már évek óta kísérletezek a fagyival és mindegy milyen szorgosan kevergetem fagyasztás közben a végeredményben mindig vannak ropogós jégkristályok. Pont olyan állagú mint azok a fagyik amiket gyerekkoromban a kocsmákban fém fedő alól bányásztak elő egy pultból. Amiért mégis időről időre nekiállok az a tudat, hogy ebben a fagyiban tudom mi van. Idei újításom szerint így készül:
4dl tej
2 egész tojás
12dkg cukor
A tojásokat a cukorral habosra keverem (robotgép) egy pici tejet adok hozzá és folyamatos keverés (kézi) mellett sűrűre főzöm. Leveszem a tűzről még mindig keverem és hozzáadom a maradék tejet. Megint robotgépre váltok és átkeverem. Ezen a ponton ízesíthető kakaóporral/csokival, gyümölcspéppel, vaníliával, kókusszal stb. Hagyom hűlni ha szobahőmérsékletű berakom a fagyasztóba és időnként átkeverem. Ha szorgalmas vagy keverheted 10 percenként, nekem a végeredményen a keverések száma nem változtatott, szóval csak 3-4 alakalommal keverem át.
Maja így nézett ki utána.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése