2012. július 4., szerda

Gyrosra emlékeztető szendvics

Éljen, éljen! Tudok pitát sütni! Nekem nagy sikerélmény volt.
Múlt héten beindult a vezérhangya és nem hagyott nyugodni a dolog. Kicsit keresgéltem a neten, nincs benne semmi extra, nem igényel semmi különös eszközt/anyagot/tudást ha életeben egyszer már csináltál kelt tésztát ez is menni fog. Több receptet is elolvastam ITT egy aminek főleg a technikai leírását használtam. A tésztán picit változtattam a következőképp:

50dkg liszt
2dkg élesztő
1ek. olíva olaj

langyos víz

Az élesztőt kevés tejben csipet cukorral és liszttel elkevertem és pihenni hagytam egy órát. (szerintem minden kelt tésztának jobb ha az élesztő tejben pihen) Utána beleszórtam a többi hozzávalót, a vizet lassan adagoltam, hogy egy nagyon lágy tésztát kapjak. Kelesztettem, szétosztottam, nekem 8 gombóc lett belőle. Letakarva 15 percet megint kelesztettem, közben a sütőbe bedugtam a hiper-szuper Pirex tepsimet amibe nem ragad bele semmi (tényleg, kipróbáltam), hogy együtt melegedjenek. A gombócokat pita méretűre nyújtottam és a megadott módon a tetejével lefelé beraktam a tepsibe. Aztán az ablaknál vártam a csodát ami meg is történt, szép kispárnákká fújódtak föl a pitáim, fordítás újabb két perc után már szedtem is ki.

Csirkemellem volt itthon azt úgy készítettem el ahogy a brassóihoz szoktam fokhagymával, majorannával fűszerezve. Ezzel és friss paprikával, paradicsommal, uborkával töltöttem a pitákat. A szószt csak én szeretem ezért azt kihagytam. Így is elfogyott mind. Lehet legközelebb az ubiból csinálok egy sima tejfölös salátát és úgy pakolom mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése