2011. május 15., vasárnap

Sonkás pogácsa

Hozzávalók:

30dkg liszt
1dl tej
1ek. cukor
15dkg vaj
15dkg főtt, tört krumpli
15dkg sonka
1 tojás
2dkg élesztő
só, bors

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral és kicsi liszttel megfuttatom. Összegyúrom a többi Linkhozzávalóval 15 percig kelesztem. Lisztezett deszkán átgyúrom kinyújtom, megkenem a vaj felével és rászórom az apróra vágott sonka felét. Az ITT* látható módon összehajtogatom, 15 percet pihentetem, majd még egyszer megismétlem. Végül kinyújtom, szaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem tojással és előmelegített sütőben megsütöm.
* A croissan is nagyon finom, messzi mama piros, pikáns ízű (bocs már nem emlékszem milyen gyümölcsből volt) lekvárjával hatalmas sikere volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése