2013. március 27., szerda

Napkalács

Egy reklámújságban találkoztam vele először és becsípődött a meg tudom csinálni érzés. Kis kutatás után több receptet is találtam és egy nagyon jó fényképes útmutatót is ITT. Nekem van egy kedvenc kelt tészta receptem ezért úgy döntöttem azt használom és csak a technikát lesem el. Az én kalácsom a következőképp készült.


Hozzávalók:
50dkg liszt
2dkg élesztő
5dkg cukor
1 tojás
1 ek. olaj
1 vaniliás cukor
tej
vaj

Kevés langyos tejbe szórtam az élesztőt kis cukrot és lisztet, majd kb egy órára pihenni hagytam. Utána beleraktam a többi hozzávalót, összegyúrtam és kelni hagytam szintén egy órát. A képen látható módon összeállítottam a kalácsot, megkentem vaniliás tejjel, jégcukrot szórtam rá* és előmelegített sütőben kb fél óra alatt megsütöttem. Ilyen szépséges lett.
Majd egyszer megfordítom.

Ha a fentihez hasonló kétszínűt szeretnél felezd el az alapanyagokat és az egyikhez adj 1ek. kakaóport a lapokat pedig váltva pakold egymásra.

*Jobban mutatna magokkal de ez gyerekeknek készült, az enyémek nem lelkesednek a magokért, az egész mákot szintén nem mertem megkockáztatni, ezért döntöttem a jégcukor mellett. Lehet húsvétra készítek egy sósat és arra tényleg magokat teszek, mert én szeretem. :-D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése