2011. november 17., csütörtök

Aranygaluska

Hozzávalók:

Tészta:
50dkg liszt
2dkg élesztő
2 tojássárgája
3dl tej
6dkg margarin
5dkg cukor
csipet só

dió, cukor a szóráshoz

Sodó:
7dl tej
1 vaniliás pudingpor
cukor, vaniliás cukor ízlés szerint


Az élesztőt kevés liszttel és cukorral belekeverem 1dl langyos tejbe és félre rakom pihenni. Egy óra múlva hozzáadom a többi hozzávalót, a margarint olvasztva és összedolgozom, duplájára kelesztem. Utána lisztezett deszkán átgyúrom, ujjnyi vastagságúra nyújtom és egészen pici pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A kész galuskákat kikent tepsibe szorosan egymás mellé pakolom ha megtelt, megkenem olvasztott Ramaval megszóróm darált dióval és cukorral, jöhet a tetejére még egy sor, addig ismétlem amíg van anyag. Előmelegített sütőben kb fél óra alatt megsütöm.

A sodó hozzávalóit megfőzöm mint egy pudingot csak sokkal hígabb lesz.

A tészta eredetileg a Horváth Ilona féle Szakácskönyvből van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése